019 - 231 0502 suharahamdi@gmail.com

Bagaimana Vivix Shaklee Membantu Pesakit Strok

Assalamualaikum.. Waktu petang-petang ni Cik Su sempat lagi nak apdet entry. Biasa lah dimana-mana saja boleh di manfaatkn waktu yang terluang untuk buat apa saja yang kita inginkan, betul kan?

Sebelum kita pergi lebih lanjut tentang betul ke Vivix ni boleh bantu pesakit Strok?, Cik Su nak terangkan dulu ape Itu Strok sebelum Cik Su cerita Bagaimana Vivix si merah jelita ni membantu pesakit Strok.

Strok adalah kematian mengejut sel-sel otak kerana kekurangan oksigen dan nutrien. Otak memerlukan bekalan darah berterusan yang membawa oksigen dan nutrien yang penting untuk berfungsi. Apabila otak gagal berfungsi dan mati. Strok akan terjadi.

Menurut Persatuan Strok Kebangsaan Malaysia (NASAM), Strok adalah punca kematian ketiga terbesar di Malaysia selepas Penyakit Jantung dan Kanser. Setiap tahun, dianggarkan 40,000 rakyat Malaysia mengalami strok. Sesiapa sahaja boleh mengalami strok, termasuk kanak-kanak. Namun, kebanyakan kes menimpa orang dewasa.

Tanda-tanda Stroke

Tanda-tanda strok adalah kelemahan yang berlaku secara tiba-tiba pada wajah, lengan atau kaki, selalunya serangan akan berlaku di salah satu sisi tubuh (lumpuh sebelah badan). Stroke bergantung pada sisi otak yang dipengaruhi, bahagian otak yang terkena dan peringkat kecederaan otak. Setiap orang mungkin memiliki tanda-tanda stroke yang berbeza.

RISIKO STROK

NASAM juga menyenaraikan beberapa faktor yang berisiko mengalami Strok seperti :

 • Tekanan darah tinggi (hipertensi) yang tidak dirawat mampu merosakkan dinding-dinding arteri.
 • Diet yang tinggi kandungan garam dikaitkan dengan tekanan darah tinggi, sementara diet yang banyak makanan berlemak dan manis boleh mengakibatkan penyempitan arteri.
 • Diabetes yang berisiko mengalami tekanan darah tinggi dan mengakibatkan strok.
 • Pernah mengalami strok iskemia (strok mini) juga  berisiko untuk mengalami strok.
 • Fibrilasi atrium adalah degupan jantung tidak menentu ini yang berisiko membentuk gumpalan darah di dalam jantung, kemudiannya mungkin tertanggal dan dibawa aliran darah ke otak.
 • Merokok juga memberi kesan negatif kepada arteri dan dikaitkan kepada tekanan darah yang lebih tinggi.
 • Tabiat minum (alkohol) yang sangat kerap boleh mengakibatkan tekanan darah ke tahap ketinggian yang berbahaya dan mungkin menyebabkan saluran darah di otak pecah.
 • Sesetengah jenis pil perancang keluarga. Ini boleh menjadikan darah lebih pekat dan lebih berkemungkinan bergumpal. Dan ia juga boleh menaikkan tekanan darah.

GEJALA STROK

Strok biasanya terjadi tanpa amaran. Namun, terdapat juga tanda-tanda amaran ringan yang harus diberi perhatian seperti :

 • Pening, Keliru, Sakit Kepala yang teruk secara tiba-tiba dan Kehilangan Imbangan badan.
 • Penglihatan kabur secara tiba-tiba.
 • Kelemahan dan Kebas secara tiba – tiba di bahagian badan seperti muka jatuh sebelah, meleleh air liur, lemah pada bahu, tangan dan kaki.
 • Kesukarn untuk bertutur bercakap secara tiba-tiba.

Bila Cik Su dah terangkan sedikit tentang Strok, risiko, gejala dan tanda2 Strok ni. Suka Cik Su nak kaitkan dengan produk Shaklee yang terbaik dan top 1 dalam pasaran Shaklee, malah mempunyai permintaan yang tinggi iaitu VIVIX SHAKLEE.

Vivix Shaklee sangat membantu masalah Pesakit Strok yang dikenali angin ahmar ini sehingga ke tahap selular. Bukan Strok sahaja malah berbagai penyakit yang mampu di bantu dengan Vivix Shaklee ni

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Stroke? 

Bagaimana Vivix bertindak dalam membantu pesakit Strok kembali pulih?. Dibawah ini adalah cara Vivix Shaklee bertindak. Mari baca!!
????????
1. Vivix membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot dan menggalakka sel menjadi sihat semula.
2. Ramuan Vivix juga adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol (kandungan yang ada dalam anggur Muscadine) yang sangat membantu keutuhan sel dan meningkatkan hayat sel
3. Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sel dari peringkat DNA yang rosak, mati dan tidak normal akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari.
4. Vivix membantu menurunkan paras kolesterol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolesterol LDL (kolesterol jahat). Oksidasi LDL ini yang akan menyebabkan serangan kardiovaskular / jantung.
5. Ramuan vivix sangat tinggi anti-oksidan yang membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh.
6. Ramuan 4 jenis bahan utama Vivix menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria (penjana tenaga) dalam setiap sel tubuh kita.
7. Ramuan Vivix sangat membantu dalam pengawalan tekanan darah, menurunkan kolesterol malah membantu dalam mengekalkan berat badan ideal.
8. Ekstrak purple carrot membantu dalam kesihatan salur darah dan platlet yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
9. Ekstrak Elderberry pula membantu dalam perlindungan tubuh terhadap penyakit kardiovaskular, stroke dan serangan jantung.
Vivix telah menunjukkan bukti kemampuannya, ia banyak membantu dalam pemulihan pesakit stroke. 
Apa kata pengguna-pengguna Vivix untuk pulih dari stroke.

 

 

Kolestrol tinggi penyebab Strok

“Dah tak perlu makan ubat darah tinggi”

 

 “Tangan kaki dan ok selepas amalkan Vivix Shaklee”

 

“Kaki kiri dah boleh gerak hari ke 5 amalkan vivix shaklee” 

 

“Hari Pertama makan Vivix Shaklee tangan dah boleh gerak” 

 

” 3 Hari minum Vivix dah boleh bangun dari katil

 

“Hampir setahun amalkan vivix dah boleh bertutur” 

 

Alhamdulillah asbab mengamalkan Vivix Shaklee sangat membantu pesakit Strok yang inginkan kehidupan kembali Ceria malah lebih bertenaga dan dapat melakukan kerja-kerja seharian dengan baik.

Vivix Shaklee sangat membantu Pesakit-Pesakit Strok yang mahukan kesan sehingga tahap selular, tak cuba belum tahu kan? Tak kenal maka tak cinta.. Bila dah rasa terus jatuh cinta ?? jom berikan pada mereka yang tersayang.. Kerana nikmat sihat itu sangatlah mahal.

 

♥Boleh hubungi Cik Su untuk pembelian Shaklee atau daftar jadi ahli Shaklee di:

♥ Nur Suhara Binti Hamdi ♥ sms/whatsApp:  019-2310502

♥ Fb: www.facebook.com/ Nur Suhara sila klik LIKE utk info terkini

Setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma daripada Cik Su.