019 - 231 0502 suharahamdi@gmail.com

Apa Itu Vivix Shaklee

Bila free time ni..boleh lah cik su Menaip entry nih.. Lamanya dah tak buat entry blog dari zaman belajar dulu.. Ok kat sini cik su suka nak cerita tentang kebaikan Vivix Shaklee nih..

Tapi mula2 tu nak terangkan dulu ape itu Vivix Shaklee ye? Bila orang tanya ape tu vivix? Haaa gambar diatas tulah Vivix Shaklee

Apakah VIVIX?

 Vivix adalah minum botanical yang lazat yang penuh kebaikan. Vivix adalah satu penemuan Revolusionari dalam Anti Penuaan pada Tahap Sellular. Vivix merupakan supplemen Anti Penuaan yang terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, iaitu Syarikat Nombor 1 supplemen makanan di Amerika.

Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap sellular.

  • Melindungi dan membaiki sellular DNA
  • Memberi impak positif kepada pengawalan gentik
  • Mengalakkan biogenesis ( pembentukan baru) Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel
  • Ramuan Vivix adalah 13x lebih kuat dari Resveratrol (Kandungan Unik dalam Anggur Muscadine) untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

Isi Kandungan Vivix Shaklee 

Vivix® mengandungi ramuan Botani yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, ANGGUR MUSCADINE, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang KAYA RESVERATROL, POLYPHENOLIC dan mempunyai KUASA ANTI OKSIDAN YANG PALING TINGGI.

Hasil Kajian dan perbandingan ORAC ( Oxygen Radical Absorbaance Capacity Test) antara Red Grapes, Strawberry, Orange, Blackberries, Bluberries lihat dan Anggur Muscadine seperti didalam gambar) ternyata Kuasa Anti Oksidan yang terdapat pada Anggur Muscadine mempunyai tahap yang lebih tinggi dari yang lain. Di dalam Vivix ini mempunyai 4 campuran hebat iaitu:

Mascadine Grape : Mascadine grape antara buah yang susah untuk ditemui, tetapi mempunyai pelbagai khasiat. Mascadine grape yang mempunyai tahap antioksidan yang tinggi, untuk mengneutralkan radikal bebas didalam badan dan mencegah kerosakkan disebabkan radikal bebas. Serta dapat mengurangkan risiko sakit jantung, alzheimer’s, kanser  dan masalah keronik yang lain.

Purple Carrot : Purple carrot juga adalah yang kita tak tahu merupakan kaya dengan antioksidan dan nutrisi. Anthocyanin Komponen yang berada dalam aktioksidan ini juga mampu membantu bagi golongan diabetis. Selain itu dapat memulihkan collagen serta memulihkan perjalanan darah dalam badan.

European Elderberry : European elderberry ini juga bagus, ini kerana kajian telah pon dibuat. Dan dipercayai dapat membantu menghalang jangkitan berbahaya iaitu H1N1. Jangkitan yang amat ditakuti pada masa dahulu.

Polygonum Cuspidatum : Resveratrol adalah sebahagian komponan Polygonum yang penting. Di US, mereka mengeluarkan makanan tambahan kebanyakkan nya daripada ekstrak Polygonum Cuspidatum.

Bila kita lihat pada bahan-bahan diatas.. Kebanyakan bahan itu mengandungi resveratrol yang tinggi.. Malah mempunyai antioksidan yang lebih tinggi untuk membantu masalah Pesakit-Pesakit kronik.

Image result for apa itu vivix

 

Boleh hubungi Cik Su untuk pembelian Shaklee atau daftar jadi ahli Shaklee di:

♥ Nur Suhara Binti Hamdi ♥ sms/whatsApp:  019-2310502

♥ Fb: www.facebook.com/ Nur Suhara sila klik LIKE utk info terkini

Setiap pembelian produk shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma daripada Cik Su.